2009. május 12., kedd

A Little Ashes rendezője Robert Pattinson meleg szex jeleneteiről mesél

Paul Morrison, a Little Ashes rendezője. A film középpontjában a festő Salvador Dali és az író Federico Garica Lorca tiltott szerelme áll. A rendező most mesél többek között arról, hogyan is választotta ki Robert Pattinson-t a szerepre

Abban az időben Pattinson csak egy ismeretlen brit színész volt, akinek egyedüli munkája egy kis szerep az egyik Harry Potter filmben volt. Morrison vajmi keveset tudott akkoriban erről a fiatalemberről, aki miatt mára milliók várják a film bemutatóját május 8án.

Paul Morrison: Szeretem, hogy a közönség többek között Rob miatt ül be a filmbe, hiszen ellenkező esetben nem tartana itt a film, ahol most tart. Levetítettük a Little Ashes-t a Belfasti Filmfesztiválon előző héten, és jelen volt pár Rob rajongó is, akiknek tetszett a film, és várták már. Nagyon jó dolog, hogy a fiatalabb korosztályt is elérte a film.

Dish Rag: Eljátszani Salvador Dalit elég egy elég ijesztő feladat egy fiatal színésznek.

PM: Igen, nem hiszem, hogy Rob tudta mire is vállalkozik, mikor elvállalta a szerepet. De nagyon keményen dolgozott, és sikerült a karaktert megragadnia, és valami egészen hihetetlent alkotnia. Ez elég nehéz feladat volt, mivel Dalit egyrészt úgy kellett megformálni, mint egy fiatal szeretnivaló férfit, ami valóban volt, és belevinni annak az embernek a karakterét, akivé a jövőben válik. Ez nagyon nagy kihívás, de Rob-nak sikerült megcsinálnia.

DR: A hasonlóság egészen kiváló. 

PM: Fontos volt az intenzitás, de nem igazán a hasonlóságot kerestem. És az előadásmód terén nem az utánzást kerestem.

DR: Hogyan találtad meg Robert Pattinsont?

PM: Elég sok kiváló fiatal színészt néztünk meg Angliából. Ez néhány évvel azelőtt volt, hogy őt kiválasztottuk. Megnéztük azokat, akik elérhetőek voltak számomra, hogy megnézzem őket, valamint Spanyolországban is. A film kevert költségvetése miatt, a két országból kellett összeválogatnunk a színészeket. Eredetileg Rob-t Lorca szerepére néztem meg, de végül azt gondoltuk, hogy ő inkább Dali szerepére lenne jobb. De időközben egy spanyol színészt már kiválasztottunk Dali-nak, így őhelyette inkább Rob kapta meg a szerepet, és egy spanyol színész pedig Lorca szerepét.

DR: Szóval fogalmas sem volt róla, hogy ez az egész Twilight dolog meg fog történni, és csak ámulattal nézted, amint mindez bekövetkezik, és ugrásra készen vártad, hogy a Little Ashes rivaldafénybe kerüljön.

PM: Igen, és ez egészen hihetetlen, le esett az állam tőle. Ez nagyon jó hatással volt ránk. Ilyen kis filmnél, mint a Little Ashes, kell egy kis szerencse is.

DR: Nagyszerű dolog látni, hogy ilyen fiatal színész, mint ő, aki a hírnév és a talpnyalás ellenére kihívó és motiváló szerepeket választ. Szerinted ezt az utat fogja folytatni? 

PM: Ő nagyon komolyan veszi a színjátszást, és biztos vagyok benne, hogy így tesz, olyan szerepeket akar, ami kihívást jelent számára. El sem tudom mondani milyen keményen dolgozott Dali szerepén. Én csak arra biztattam, hogy olvassa el a forgatókönyvet, és az alapján játssza el a karaktert. De ő belevetette magát egy kutatómunkába: Dali önéletrajzokat, interjúkat olvasott. Nagyon keményen dolgozott, mint intellektuálisan, mint emocionálisan. Szerintem ez a vérébe van, és nem hiszem, hogy meg fog elégedni a kevésbé érdekes szerepekkel.

DR: Hát, valószínű, hogy többek akar majd, mint fára mászni és repülni. 

PM: Igen, biztos vagyok benne, hogy nem panaszkodik amiatt.

DR: Azok a meleg szex jelenetek, és meztelenkedés kihívás volt olyan fiatal színészeknek, mint Rob és Javier Beltran?

PM: Szerintem elég bonyolult volt, de minden szex jelenet az ilyen fiatal korban. Én is bonyolultnak találom rendezni is … nagyon intenzívnek kell lenned ezek miatt, és mint rendező, világos utasításokat kell adni, hogy mi az elvárásod. Tudják, hogy ez csak színészet, és igazából nem csinálják, de szerintem Rob számára sokkal nehezebb volt, mint Javier-nek, mivel találnia kellett egy kis átmenetet a színészkedés és az öhm, de ez a szerep része, hiszen Dali szexualitása olyan komplikált, komplex és misztikus. Szerintem még önmaga számára is, a félelme a szexualitástól, és ha ezt a szerepet játszod, ez hozzád ragad, mivel szerintem a szex és a fájdalom annyira közel voltak egymáshoz Dalinál. Ezeket a jeleneteket eljátszani nem volt egyszerű, és a hármas szex jelenetet hihetetlenül nehéz volt véghezvinni. Mindig nehéz eljátszani az olyan jelenetet, amiről tudod, hogy azt csinálni rossz dolog, és az erkölcs ellen irányul.

Szintén megkérdeztük, hogy abban a jelenetben mikor, Javier és Rob a vízben úsznak, miért van rajtuk egyszer ruha, és mikor Dali visszaemlékszik rá akkor pedig nincs.

PM: Igen, az történik, hogy mikor Dali visszaidézi azt a pillanatot Lorca halála után, nem viselnek ruhát. Szóval ez egy meztelen jelenet, de ízlésesen megcsinálva.

Forrás: Los Angeles Times Blog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése